Autor: Informer.rs

25.02.2022.

17:26

Foto: Starsportphoto

Sport

SJAJNA VEST ZA PEŠIĆA! Srbije dobija VELIKO POJAČANJE za Slovačku! Ovo MENJA sve!

Pred duel sa Slovacima, selektor Pešić imao je mnogo muka oko kadrovske situacije.

Od 24 pozvana igrača, koliko su bili pozvani, vođa nacionalnog tima ostao je samo sa 11 košarkaša, što je upalilo alarm u srpskoj selekciji.

Bio je to razlog da Košarkaški savez Srbije i stručni štab ulože maksimalne napore da bi reprezentacija dobila značajno pojačanje! Posao je na kraju uspešno realizovan, pošto će se Orlovima priključiti i Filip Petrušev!

Centar Efesa dobio je dozvolu šampiona Evrope da se stavi Pešiću na raspolaganje, ostaje samo da se vidi da li će to biti za večerašnju utakmicu, revanš meč u Slovačkoj ili oba duela!

Informer

Filip Petrušev

Petrušev je u poslednjem susretu Turaka na evroligaškoj sceni, koju je aktuelni vladar Starog kontinenta ubedljivo izgubio od Makabija u Tel Avivu (109:77), odigrao pet minuta, posle pet mečeva pauze, da bi nakon toga trener Efesa Ergin Ataman dao "zeleno svetlo" bivšem igraču Mege da se priključi ostalim saigračima u reprezentaciji.

Podsetimo, Filip Petrušev je bio priključen Srbiji i na novembarskom gostovanju Belgiji, posle izvršenih klupskih obaveza, a tada je bio među najboljima na parketu, uprkos trijumfu domaćina.

Na stručnom štabu je da odluči da li će sjajni centar biti akter prve, druge ili obe utakmice sa slovačkom selekcijom.