Autor: Informer.rs

06.03.2022.

13:04

Foto: Starsportphoto

Sport

RAT JE, SVA SREDSTVA SU USMERENA KA ODBRANI! Ukrajinski klub raspustio ekipu!

Predsednik Prometeja Vladimir Dubinski najavio je raspuštanje svih timova kluba i odbijanje muške košarkaške ekipe da učestvuje u Ligi šampiona.

Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja, danas je rat u našoj Ukrajini. Doneli smo tešku, ali sigurnu odluku da raspustimo sve timove Prometeja i odbijemo da učestvujemo Ligi šampiona. Danas su sav naš novac, resursi i snage usmereni na odbranu Ukrajine, podršku naših Oružanih snaga i teritorijalne odbrane, mi ćemo sigurno pobediti, sve će biti Ukrajina, a sve ostalo doći će kasnije -  naveo je Dubinski.

Raspuštanje tima znači i raskid ugovora sa dvojicom košarkaša koji su našoj javnosti dobro poznati.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Oleksandar Lipovij ostao je bez kluba za koji je potpisao 2020. godine, u sličnoj situaciji je i Miro Bilan koji je već počeo da razmatra situaciju na tržištu.

- Pre sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka - napisao je Bilan na tviteru.