Autor: Informer.rs

09.03.2022.

21:56

Foto:

Sport

DRAGAN ŠAKOTA OSUO PALJBU PO EVROLIGI! Takmičenje je izgubilo žar

- Skoro 50 godina sam u ovom poslu, ne mogu da se setim nijedne godine da su se više sile umešale u sport. To je bila ova pandemija i objektivno rečeno jedan rat. Jesmo mi bili i meta devedesetih i plaćali smo cenu i bili smo pod embargom kao sportisti, nismo igrali na najvećim događajima, ali tada sport nije stao. Partizan je igrao na neutralnom terenu. Sada su prekinuli sezonu sa tri ruske ekipe koje su bile visoko plasirane. Ne možemo da pričamo o regularnosti, bilo da su to ekipe koje su ih pobedile ili izgubile od njih - rekao je Šakota.

Informer

Dragana Šakota

Takođe, sve je nekako izgubilo svoju draž, prema mišljenju iskusnog trenera, previše je utakmica u kojima nema rezultatskog značaja.

- Ne znam koje bi bilo pravo rešenje. U pandemiji je bio stop, prekinuto je. Ovde niko nije za tu varijantu. Nastaviće se. Izgubilo je onu draž koju očekujemo od Evrolige. Izgubila je takmičarski deo. Vidim to i po publici. Panatinaikos i Olimpijakos su nedavno pustili nekoliko igrača u reprezentaciju, po cenu rezultata u Evroligi, što je samo još jedan primer - zaključio je iskusni strateg.