Autor: Informer.rs

10.03.2022.

18:38

Foto: Starsportphoto

Sport

BACIO GROBARE U TRANS! Hoće da se VRATI u Partizan! Obradoviću se smeši VELIKO pojačanje!

Francuski košarkaš Žovri Lovernj dao je intervju za Basketnews, litvanski medij i ispričao neke delove koje javnost nije znala.

Nekadašnji igrač Oklahome, Čikaga, Denvera i San Antonija od pre dve godine brani boje Žalgirisa. Postojala je mogućnost da će ponovo zadužiti crno-belu opremu, ali je sve ostalo na pričama, a iskusni as ostao u Kaunasu.

- Nije bio pravi trenutak. Pokazali su interesovanje, ali mislio sam da to ne bi bila dobra odluka. Pronašao sam klub i grad u kojem se zaista sjajno zabavljam. Prethdona sezona bila mi je najbolja od kako sam napustio Partizan pre skoro 10 godina. Želeo sam da ostanem u Žalgirisu i igram u Evroligi - rekao je Lovernj.

Informer

 

Ističe da mu je želja da se vrati u Beograd.

- Zaista želim puno uspeha Partizanu i da se domogne Evrolige naredne sezone. To je glavni cilj kluba i bilo bi zabavno videti ga u Evroligi. Želim im da ostvare to - kaže Žofri Lovernj i nastavlja:

- Istina je da bi u nekom trenutku ponovo voleo da obučem dres Partizana, ali to je pitanje za upravu kluba.

Pre dolaska u tabor crno-belih branio je boje Elana i Valensije, a posle toga nastupao za ruski Himki, zatim je usledio odlazak u NBA. Boravak u Humskoj ostao mu je u lepom sećanju, jer ne krije da je uživao igrajući u Srbiji.

- Iskreno, u Srbiji sam veoma uživao iz različitih razloga. Litvanija je isto lepo mesto za igranje i takođe se dobro osećam. Organizacija kluba je vrhunska - istakao je Lovernj.