Autor: Informer.rs

16.03.2022.

17:39

Foto: Beta/AP

Sport

PEŠIĆ OTIŠAO NA PREGOVORE U AMERIKU! Selektor će se SASTATI sa JOKIĆEM, ali i ostalim REPREZENTATIVCIMA!

U sistemu Svetislava Pešića vikend ne predstavlja odmor! Selektor Srbije ozbiljno je "zasukao rukave" od kako je preuzeo brigu o reprezentaciji, a naredne dane provešće u Americi gde će se videti sa domaćim NBA asovima, ali i mladom NCAA nadom Sašom Stefanovićem. 

"Sportski žurnal" prenosi da je Svetislav Pešić u društvu direktora Košarkaškog saveza Srbije Dragana Tarlaća otputovao da gleda Nikolu Jokića, verovatno najboljeg košarkaša na planeti. Selektor će pored toga gledati Bogdana Bogdanovića, ali i Nemanju Bjelicu te najmlađeg Srbina u NBA ligi Alekseja Pokuševskog. 

Ipak, neće samo NBA zvezde biti u fokusu Svetislava Pešića. Selektor će vreme u Americi iskoristiti da pogleda i Sašu Stefanovića sa Univerziteta Perdju koji u petak startuje u "Martovskom ludilu". 

Informer

Jasno je da Pešić ima cilj da održava zdravu komunikaciju sa najboljim igračima koja naša zemlja ima, a navijači sa nestrpljenjem gledaju ka Jokiću i njegovoj odluci da li će biti deo nacionalnog tima za Evrobasket ove godine?

Podsećamo, Jokić je poslednji put dres Srbije nosio davne 2019. godine na Svetskom prvenstvu u Kini kada su Orlovi odigrali daleko ispod očekivanja.