Autor: Informer.rs

18.03.2022.

18:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

PODLEGAO PRITISKU! Košarkaš ZENITA zbog RATA napustio Rusiju!

Kada je počeo sukob Rusije i Ukrajine, Ponitka je sa ostalim strancima napustio Sankt Peterburg, ali se posle dve nedelje vratio u Rusiju. Izazvalo je to burne reakcije poljske javnosti, a najglasniji bio je Marćin Gortat. 

- Mateuš Ponitka je oduvek bio individualista. Išao svojim putem. Nekad dobrim, nekad - lošim. Doneo je odluku kakva se mogla očekivati. Mislio je samo na sebe. Ništa me nije iznenadilo u ovoj situaciji. Svako ima pravo da uradi tako nešto. Tužno je ipak što je on kapiten poljske reprezentacije. Čini mi se da su mnogi očekivali drugačiju odluku. Setite se samo da mu je traku dao predsednik. Sada dobija brojne kritike zbog takvog obavljanja uloge. Kada sklonimo sve na stranu, pitanje je drugačije. Koja je priroda svega toga? Ljudske emocije? Jedinstvo? Podrška? Hajde da sačekamo njegovu izjavu - napisao je Gortat. 

Informer

Gortat nije bio jedini koji je napao Ponitku i to je dovelo do preokreta. Samo par dana pošto se vratio u Zenit, Ponitka je ipak odlučio da ode iz Rusije i napusti ruski klub.

Pored Ponitke, u Zenit su se vratili Lojd, Beron, Pojtres i Karter, ali oni još uvek nisu rešili da se rastanu sa Rusima.