Autor: Informer.rs

20.03.2022.

10:20

Foto: Reuters

Sport

BRATE, PROBUDI SE, SRAMOTIŠ NAS PRED CELIM SVETOM! Haos u Francuskoj! Mečeve hoće da igraju u ŠTALI!

Viđali smo već da se košarkaški mečevi igraju na bajzbol terenima, brodovima, pa čak i u zatvorima, ali košarkaški savez Francuske je "izdomirirao" kreativnošću.

Naime, čelnicima njihovog  košarkaškog saveza došli su na ideju da mečeve za Olimpijske igre muške seniorske reprezentacije igraju u štali, u objektima koji se koriste za poljoprivredne izložbe.

Međutim, ta odluka je razbesnela mnoge. Javljali su se redom reprezentativci, a najveći odjek imale su izjave francuskih NBA zvezda.

Evan Furnije i Nikolas Batumbili su najglasniji, a u kritici sopstvenom savezu pridrućio im se i madridskog Reala Vensan Poarije.

- Kako da prihvatimo da će košarka, jedan od najpopularnijih sportova na Olimpijskim igrama, svoje mečeve igrati u egzibicionom centru? Plafon je previše nizak, prostor nije dobar, ne može ovo da prođe. Deluje mi kao da sanjam - objavio je na Tviteru Furnije vidno revoltiran idejom.

Još suroviji bio je njegov saigrač iz reprezentacije i centar Reala Vensan Poarije!

- Ne znam ko je glavni i ko se pita za izbor dvorane, ali brate moraš da se probudiš. Sramotiš nas pred svetom.

Za kraj ove bizarnosti izjasnio se i Nikolas Batum, koji je rekao:

- Da li ćete zaista dozvoliti da najbolji timski sport bude igran na ovoj lokaciji? Ne znam ko odlučuje, ali morate da uradite bolji posao.