Autor: Informer.rs

22.03.2022.

00:07

Foto:

Sport

DVOSTRUKI NBA ŠAMPION OTIŠAO IZ MALAGE! Sledeća stanica je Francuska!

Unikaha će teško u plej-of ACB lige ove sezone, pa je Noris Kol rešio da promeni ekipu. Odmah je pronašao novi klub i  u razmaku od nekoliko sati promovisan u pojačanje Burga. Vratio se u francusku košarku, gde je od 2019. do 2021. godine igrao za Monako i Asvel.

Tim iz Malage je tek 12. na tabeli španskog prvenstva sa skorom 9-14 i tri pobede ga dele od osmog mesta i plej-ofa. U FIBA Ligi šampiona je, ipak, na dobrom putu, obezbedili su plasman u četvrtfinale, ali za trofej se neće boriti sa bivšim NBA šampionom.

Informer

 

Kol nije odigrao nijedan meč u Unikahi od 25. januara, a u proseku je dok je nastupao beležio 6,7 poena i 4,2 asistencije u FIBA Ligi šampiona i 13,4 poena uz 4,2 uspešna dodavanja u ACB ligi.

Burgu će moći da pomogne u prvenstvu, ali ne i u Evrokupu gde je prošao rok za registrovanje košarkaša. Tako će pokušati da se sa tom ekipom domogne plej-ofa. 

Njegov novi klub je trenutno 10. na tabeli elitne lige sa 11 pobeda i 13 poraza, dva mesta zaostaje za Limožom, ali i Nantera koji je poslednji u igri za doigravanje.

Informer

 

Posle pet godina provedenih u NBA i dve vezane titule sa Majami Hitom, 33-godišnji košarkaš je igrao kratko u Kini. Pokušao je zatim da se izbori za ozbiljniju ulogu u Oklahomi, ali kako nije uspeo odlučio je da se preseli u Evropu.

Igrao je prvo za Makabi, pa onda Avelino, podgoričku Budućnost, kao i spomenuti Monako i Asvel, pre nego što je prošlog leta pojačao Unikahu. Sa timom iz Vilerbana je osvojio titulu u Francuskoj, a pre četiri godine bio je i šampion Izraela sa timom iz Tel Aviva.