Autor: Informer.rs

22.03.2022.

20:33

Foto: Starsportphoto

Sport

BRAVO MAJSTORE! SRBIN SRUŠIO REAL! Nestvarni Micić izdominirao u utakmici SEZONE...

Efes je sada na skoru 14-10 i praktično overio mesto u Top 8, pa se sada bori za Top 4 mesto. Real Madrid ostaje na drugom mestu, a ovo je bila najbolja utakmica ove sezone u Evroligi!

Vasilije Micić upisao je 29 poena i šest asistencija. Šutirao je 6/11 za dva, 3/6 za tri i 8/8 sa linije penala.

Srpski plejmejker Vasilije Micić bio je najbolji igrač u prvom poluvremenu sa 17 postignutih poena, ali je Real Madrid vodio tokom čitavog meča.  Real je imao koš prednosti posle prve četvrtine, dvocifrenu prednost u drugoj, a na poluvremenu je bilo +7 za Madriđane.

Bilo je mnogo trojki u trećoj četvrtini, gde je viđeno 56 poena. Real je imao konstantnu prednost, a na +10 u poslednjoj sekundi treće deonice je Micić fauliran na šutu za tri poena i sa tri bacanja smanjio je na -7. Real trojkom Jabuselea na startu četvrte četvrtine, dolazi do +10 opet, a onda ide serija Efesa.

Informer

 

Sjajni Srbin je trojkama i prodorima pokrenuo svoj tim,a Efes je došao do prvog vođstva na dva minuta do kraja, kada je Elajdža Brajant pogodio trojku za 91:90, a zatim je Micić ukrao loptu i položio za +3. Ertel je promašio trojku za izjednačenje na 40 sekundi do kraja, Micić je uhvatio loptu, a na 25 sekundi do kraja je promašio na ulazu preko Tavaresa.

Viđena je mrtva lopta, a skakali su Danston i Dek, lopta je pripala Efesu, Real je branio napad i odbranio, pa im je ostalo 9 sekundi za šut za izjednačenje, zbog čega je Pablo Laso zatražio poslednji tajm-aut kako bi nacrtao poslednju akciju!

Osim Micića istakli su se Moerman koji je ubacio 18, Larkin 12, Plajs 11 poena. Kod Reala su se istakli Dek sa 23 poena i 10 skokova i Jabusele sa 20 poena. Hanga je dodao 14.