Autor: Informer.rs

29.03.2022.

14:10

Foto: Starsportphoto

Sport

KAKAV OTAC, TAKAV SIN! Naslednik Darka Miličića briljira u dresu Zvezde!

Selekcija košarkaša Crvene zvezde do 13 godina nastupala je na međunarodnom Kupu u organizaciji Cedevite junior i dominantno došla do trofeja.

U idealnoj petorci našao se i sin našeg bivšeg reprezentativca Darka Miličića. U grupi su crveno-beli bili jedini neporaženi tim, pobedili su Ratgeber akademiju, split i domaćina Cedevita Olimpiju, pa su u finalu bili bolji od Zadra, najboljeplasiranog tima iz druge grupe (83:77).

Kao jedina neporažena ekipa, crveno-beli su redom pobeđivali u grupi A – Ratgeber Akademiju, Split i domaćina turnira Cedevitu Junior. Sa učinkom od tri pobede bez poraza uz koš razliku +58 Crvena zvezda se plasirala u finale gde joj je rival najbolji tim iz grupe B – Zadar. Viđena je neizvesna borba dostojna finala, ali su izabranici trenera Nebojše Stanojevića bili spretniji i koncentrisaniji u prelomnim momentima. Pobeda rezultatom 83:77 bila je vredna trofeja, a fantastično izdanje crveno-belih nije proteklo bez individualnih priznanja - saopštila je Zvezda.

Najkorisniji igrač turnira u Zagrebu  bio je Nikola Ivančević koji je na četiri utakmice prosečno postizao 28.5 poena.

U idealnoj petorci turnira pored Ivančevića našao se i Lazar Miličić, sin nekadašnjeg NBA centra, drugog pika na draftu 2003.godine, odmah iza Lebrona Džejmsa,  Darka Miličića.

Darko Miličić je inače član Upravnog odbora Crvene zvezde.Sa Detroitom je osvojio titulu, igrao je u Orlandu, Memfisu, Njujorku, Minesoti i Bostonu, pa je 2013. godine završio karijeru, potom se oprobao i u kik-boksu.