Autor: Informer.rs

16.04.2022.

10:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDU ČEKA "PAKAO" U MORAČI! Budućnost pozvala navijače na fer navijanje!

Meč koji je odložen zbog Kovida tokom sezone crveno-beli dočekuju na prvom mestu i u naredne tri utakmice (Podgorica, Čačak 20.04. i Igokea u Beogradu 23.04.) potrebna im je jedna pobeda da obezbede i matematički prvo mesto pred plej of u kome će imati prednost domaćeg terena.

Pred duel se oglasio podgorički klub, koji se zvaničnim saopštenjem obratio svojim navijačima pred susret sa crveno-belima.

Derbi u Podgorici

Klub je podsetio navijače da je nakon prethodnog meča sa Borcem morao da plati 15.000 evra zbog korišćenja pirotehničkih sredstava i neprikladnog skandiranja.

- Budućnost Voli poziva, apeluje i moli sve navijače koji nas verno bodre da u meču sa Crvenom zvezdom ne bude vređanja gostujuće ekipe i njihovih porodica. Molimo vas da navijanje bude fer, sportsko i korektno jer samo takvim navijanjem dajete vetar u leđa našim igračima i ekipi, a time pokazujete i razumevanje prema klubu i eventualnim kaznama koje su za naš klub ogromne - stoji u saopštenju.

Iz Budućnosti su pozvali navijače i da što ranije dođu u halu kako bi se izbegle gužve na ulazu, pošto je interesovanje za meč ogromno. Vrata dvorane biće otvorena od 19.30 sati.

Informer

 

U prvom meču koji je odigran u Beogradu u prvom delu sezone crveno beli su slavili 71:63 u dueli odigranom početkom oktobra 2021. godine. Dueli dva kluba u regionalnoj ligi imaju istoriju još od 2003. godine, a ovo će biti čak 52. međusobni duel.

- Posle izuzetno napornog ritma trudili smo se da osvežimo tim, očekuju nas još tri meča do kraja regularnog dela sezone, prvi je protiv ekipe Budućnosti koja je u dobrom ritmu nakon nekoliko vezanih pobeda. Trudićemo se da odigramo najbolje moguće u ovom trenutku - rekao je trener Dejan Radonjić.

Bonus video