Autor: Informer.rs

19.04.2022.

20:49

Foto:

Sport

BRANILAC TITULE NEMOLJIV! Efes DEMOLIRAO Manekene! Brutalna partija Micića! (VIDEO)

Iako je prvu četvrtinu završio sa vođstvom, domaćin nije uspeo da odoli braniocu titule, koji je lakše od očekivanog došao do brejka već na startu serije.

Na krilima strašnog tandema Vasilije Micić-Šejn Larkin, Efes je briljirao u drugom, a naročito u trećem kvartalu, kada je i prelomio meč u svoju korist.

Do prve osetnije prednosti, turski tim je došao sredinom drugog perioda (16:22), da bi u nastavku Olimpija potpuno stala, postigla samo sedam poena u trećoj deonici, što je Šampion Evrope iskoristio i, posle bega na prvu dvocifrenu prednost (26:36), sredinom poslednjih 10 minuta otišao i na +15 (42:57), da bi na kraju slavili sa najvećih 16 razlike.

Blistali su Micić i Larkin, koji su duel završili sa po 16 poena. Srpski reprezentativac je na sjajan bilans dodao sedam skokova i tri asistencije, dok je Amrikanac uz pet dodavanja upisao dve uhvaćene lopte.

Kod Italijana, Meli je bio najefikasniji sa 10 koševa, dok je Bentli ubacio devet poena.

Naredna utakmica igra se za dva dana na istom mestu, a prolaz na Fajnal for koji se održava u Beogradu, izboriće ekipa koja prva stigne do tri pobede.