26.04.2022.

17:30

Foto: Starsportphoto

Sport

ŽIVOT IDE DALJE! Željo Obradović i Partizan imali prvi trening posle poraza od Burse: Moram da promenimo čip u glavi

Ekipa je dobila slobodno posle te utakmica, a sada su  ponovo na okupu.

Glavni strateg crno-belih Željko Obradović za 24sedam pričao je o nastavku sezone.

- I ono veče sam rekao da nisam ni u najgorim mislima razmišljao o tome kakav bismo plan mogli da napravimo u odnosu na ovo. Znamo da prvu utakmicu igramo 18. maja, tako da eto… - rekao je Obradović.

Igrači Partizana neće imati utakmicu više od tri nedelje.

- Imamo dovoljno vremena da promenimo, što se kaže, čip u glavi. Ali, taj čip se uvek menja, bez obzira da li je rezultat pozitivan ili negativan, kad ulaziš u neko drugo takmičenje. Tako je i ovog puta - dodao je popularni Žoc.

Istakao je da na prvom treningu nije pričao sa igračima svog tima o porazu od Buraspora.

- Ništa, nema šta. Ovo je iza nas. Ovo je prošlost, takva je kakva je, a imamo ispred nas jedno novo takmičenje, plej-of ABA lige, za koji smo takođe cele sezone radili da bismo došli do tog trenutka. Treba da vidimo ko će nam biti protivnik u polufinalu i da se spremimo na najbolji mogući način - zastaje na kratko. Život ide dalje. Entuzijazam je nešto što je mnogo važno da bude na treningu. Ja pretpostavljam i znam da nikom od nas nije bilo lako, ali jednostavno, treba da okrenemo novi list i da nastavimo dalje. To je jedino rešenje - kazao je Obradović.

Prokomentarisao je i nagradu za trenera godine u ABA ligi.

- Dobro, hvala svima koji su glasali. Mislim da rad trenera je nešto za šta su uvek najzaslužniji igrači. Tako da to nije priznanje samo meni, to je priznanje celom mom stručnom štabu, svima koji rade sa mnom i pre svega igračima. Ja još jednom mogu da ponovim da način na koji smo radili, ja sam izuzetno zadovoljan. Sa te strane nemam nikakvu zamerku što se tiče posvećenosti, voleo bih da se to tako nastavi. I kažem, nikada nisam razmišljao da je ovo neko lično priznanje, to je priznanje za sve ono što smo radili zajedno - istakao je Obradović.