Autor: Informer.rs

30.04.2022.

09:26

Foto:

Sport

ŠARUNAS BESAN KAO RIS! Igrači, treba da vas je SRAMOTA! Za to vreme Barselona ponovo DETONIRA tržište!

Veliko izneneđanje režirala je četa Andree Trinkijerija i uspela da odbede plej-of seriju u neočekivanu dramu. Barselona je kao prva završila regularni deo sezone, dok je Bajern tek u poslednjem kolu overio doigravanje. Ipak, to se na terenu nije pokazalo, te će se sve rešavati u Blaugrani. 

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus bio je izuzetno besan nakon utakmice. Katalonci su odigrali jednu od slabijih partija ove sezone, postigli svega 52 poena, te je Litvanac na konferenciji bio izrevoltiran. 

- Sramota me je, nadam se da je i igrače. Krivac nije trener, nisu ni sudije, ni protivnik - već vi. Svako od njih mora da se pogleda u ogledalu. Teško je razumeti kako se ovaj tim toliko promeni za samo 48 sati. Od tima koji igra predivnu košarku postane neprepoznatljiv. Već sam rekao da ćemo imati uspone i padove sa ovim igračkim kadrom. Moramo da ih prebrodimo i pronađemo način da igramo bolje - grmeo je trener Barselone. 

Zanimljivo, i dok je košarkaši Barselone voditi bitke u Minhenu, klub iz Katalonije započeo je sklapanje tima za narednu sezonu koji bi, ukoliko se ostvari pisanje španskih medija mogao da bude jedan od najmoćnijih ikada u Evroligi! 

Informer

Tomaš Satoranski u dresu Češke

Nakon što su u Barselonu iz NBA lige stigli Nikola Mirotić, Aleks Abrines i Dante Eksum, put Katalonije bi mogao da krene još jedan as iz najjače lige sveta. Španci uveliko pišu da je Tomaš Satoranski na pragu povratka u Blaugranu, te da će on u tandemu sa Nikom Kalatesom predvoditi ekipu iduće sezone. 

Satoranski je već nastupao za Barselonu, pre nego što je i otišao put NBA lige i obukao dres Vašington Vizardsa, potom je igrao i za San Antonio Sparse, da bi se ove sezone vratio u dres Vašingtona. Ove sezone je odigrao 22 meča za Vašington i beležio je nešto manje od pet poena po utakmicu u proseku.