Autor: Informer.rs

01.05.2022.

14:18

Foto:

Sport

ALIMPIJEVIĆ NE STAJE POSLE ISTORIJSKOG USPEHA! Bursa POTPISALA dva Amerikanca!

Turski tim je napravio senzaciju na evropskoj sceni i postao klub o kome se priča na svakom koraku.

Pobede nad Partizanom i Zmajčekima dobijaju još više na težini, ako se zna da su izvojevane pred navijačima crno-belih i slovenačkog tima.

Uprava Burse rešila je da nagradi najzaslužnije za istorijski podvig, pa su već potpisani novi ugovori sa Derikom Nidamom i Dejvom Dudžinskim.

Tandem Amerikanaca blistao je u mečevima sa Parnim valjkom i u Stožicama, što je bio razlog da rukovodstvo turskog tima produži sa njima saradnju na još dve godine.

Nidam je jedan od glavnih igrača Burse ove sezone. Partizanu je ubacio 14, a Olimpiji 20 poena, dok je na proseku u Evrokupu od 13 poena i pet asistencija.

Sa druge strane, Dudžinski je protiv Parnog valjka odigrao odlično, postigao je 15 koševa, uz šut iz igre 7/11 i na taj način pogurao zeleno-bele do pobede u Areni.

U polufinalu Evrokupa, Bursu čeka novo gostovanje, španskoj Andori koja zauzima poslednje mesto u ACB ligi.

Nema sumnje da je ovo, u odnosu na jačinu tima Partizana i Cedevite, najlakši posao za Alimpijevićev tim da prirede još jedno iznenađenje i plasiraju se u finale.

Ako preskoče i tu prepreku, košarkaši Burse plasiraće se u finale Evrokupa i doći samo na trijumf od istorijskog ulaska u Evroligu.