Autor: Informer.rs

02.05.2022.

22:00

Foto: Starsportphoto

Sport

JASIKEVIČIJUS I TRINKIJERI SU NAJBOLJI U EVROPI! Vladimir LUČIĆ želi na FAJNAL-FOR u Beograd!

Ako bi se sudilo po utisku iz regularnog dela sezone, Barselona i Bajern su trebali da odigraju najdosadniju seriju u četvrtfinalu Evrolige. Ipak, klub iz Bavarije uspeo je da ostvari dve pobede, te će u Kataloniji u "majstorici" odlučivati o putniku na završni turnir u Beogradu. 

Peta utakmica u seriji između Barselone i Bajerna biće odigrana u utorak u Blaugrani, sa početkom u 20 časova. Upravo to je bio povod da se novinarima danas obrati Vladimir Lučić koji je briljirao na trećem meču koji su Bavarci dobilu sa 59:52. 

- Utakmica je bila ružna za gledanje, s obzirom na procente šuta na obe strane. Dosta otvorenih šuteva nije ušlo. Defanzivno smo odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni. Od starta smo nametnuli intenzitet i ritam koji je čak i Barseloni, kojoj je fizički kvalitet jedna od glavnih karakteristika uz veliki individualni talenat, nije prijao - rekao je Lučić za "Mozzart sport". 

Koronavirus pravio je probleme svim timovima u Evroligi, a pod posebnim udarom bio je Bajern koji je jedno vreme igrao i bez navijača. 

- Mi smo ove sezone bili jedina ekipa u celoj Evroligi koja je možda dva ili tri meseca igrala bez publike na tribinama. U Bavariji su vladali drugačija pravila i zakoni u odnosu na sever i na primer Berlin, gde je Alba igrala utakmice pred svojim navijačima, dok mi nismo. Možda su baš vraćanje publike, euforija zbog rezultata, rasprodata dvorana, dolazak velikog broja fudbalera koji su praktično završili sezonu, pa su došli da nas isprate i podrže, uticalo na sve pomalo. Opet, nezahvalno je pričati da je nas nešto omelo u trenutku kada igraš sa ekipom koja je prva u ligaškom delu Evrolig. 

Informer

Bajern bi u slučaju pobede protiv Barselone osigurao mesto na fajnal-foru u Beogradu. 

- Najlepši mogući osećaj bi predstavljalo učešće na F4 u svom gradu i zemlji, pred svojom familijom i prijateljima. Ali, sve je to još jako daleko. Svakako, prilika da igraš u svom gradu i boriš za jednu od titula koje nisam imao prilike dosad da osvojim bila bi sjajna, pogotovo pred ljudima koji ti toliko znače - pojasnio je Lučić. 

Za kraj, Lučić je imao samo reči hvale za trenera Andreu Trinkijerija, a potom pohvalio i stratega Barselone Šarunasa Jasikevičusa.

- Govorimo o, po meni, dva najbolja evropska trenera u ovom trenutku. Ili su među najboljim trenerima, da se neko ne uvredi. I jedan i drugi žele da budu lideri, opsednuti su košarkom i detaljima. Nisam imao priliku da sarađujem sa Šarasom, ali iz nekih razgovora sa igračima koji su bili sa njim mogu da izvučem neke paralele između Andree i njega. Obojicu je jako teško skautirati kao trenere, imaju poveću knjigu sa svim akcijama, zalaze u najsitnije detalje i mogu da se prilagođavaju i manjaju ofanzivno i defanzivno. Zato i nije čudo da neke stvari deluju kao šah. Nije to samo okršaj igrača na terenu, već i dva trenerska uma kraj istog - jasan je Lučić.