Autor: Informer.rs

11.05.2022.

22:34 >> 22:53

Foto:

Sport

MAGIJA TEA OMAĐIJALA BURSU! Virtus je OSVAJAČ Evrokupa, FENOMENALNI Srbin razbio Turke!

Na krilima kapitena srpske reprezentacije Miloša Teodosića, koji je u finalu pružio partiju sezone, Virtus je podigao pehar i, ujedno, izborio učešće u Evroligi naredne sezone.

Plejmejker tima iz Bolonje je meč završio sa 21 poenom, tri asistencije i jednim skokom, kao najefiikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi.

Iako je Bursa do finala obarala na pleća Partizan, Cedevita Olimpiju, Andoru, preko raspoloženih igrača Virtusa ove večeri nije mogla.

I ne samo to, ekipa Dušana Alimpijevića ostala je i bez Evrolige naredne sezone, jer samo pobednik ide dalje, zbog propozicija koje glase da ako se prošlosezonski finalisti Evrokupa (Monako i Uniks) ove sezone domognu TOP 8 Evrolige, automatski se smanjuje broj mesta za jedan. To je učinio Monako (Rusi su diskvalifikovani), pa Bursa četu Saše Obradovića može da okrivi što je ostala bez najelitnijeg košarkaškog ranga.

Što se samog meča tiče, Virtus je od početka krenuo silovito i prvu četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 25:12.

To je praktično i odlučilo pobednika, jer Alimpijevićevi izabranici nisu imali odgovor na ovakav start Italijana.

Tokom druge i treće četvrtine, vođstvo italijanskog velikana išlo je i na 15 koševa prednosti, što je bilo nedostižno za igrače Burse, koji su se u blistavom svetlu predstavili u ovom takmičenju.

Osim Teodosića, u pobedničkom timu istakli su se Vims i Žajte (10 skokova) sa po 13 poena, Belineli je ubacio 12, a Sampson 11 koševa.

Kod Burse, Dudžinski je bio najefikasniji sa 14 poena, Bitim je dao 12, Hajes i Nidam po 11, a dvocifren je bio i Džon Holand sa 10 postignutih koševa.