Autor: Informer.rs

15.05.2022.

08:17

Foto: printscreen Twitter

Sport

SUZE SU SAME TEKLE! Bivši košarkaš Crvene zvezde UPLAKAN proglasio kraj KARIJERE! (VIDEO)

Međutim, ovaj meč bio je poseban za Kuka iz tog razloga što mu je bio poslednji u karijeri. Postigao je tri poena uz tri asistencije, ali čim se utakmica završila briznuo je u plač. Emocije su ga obuzele i nije mogao da se kontroliše pred kamerama.

- Ovo je moja poslednja utakmica, sada ću se povući posle više od 20 godina igranja. Duga karijera, a ovo je verovatno moja poslednja utakmica. Bila je teška sezona, povredio sam se i propustio tri meseca na početku i prvi put u karijeri sam toliko dugo bio odsutan - ronio je suze Kuk pred kamerama, tokom davanja izjave.

Amerikanac je posle jedne godine krenuo da igra profesionalno, a između ostalog je nastupao za NBa ligaše Portland i Toronto.

Usledio je dolazak u Evropu, gde je igrao od 2005. godine, pa sve do samog kraja karijere. Tokom 2007. godine došao je u Zvezdu i brzo postao ljubimac Delija, da bi ga put kasnije odveo u Unikahu, igrao je još za Valensiju, Olimpiju iz Milana i Lijetuvos Ritas.

Informer

Omar Kuk iz dana dok je igrao za Zvezdu

Vratio se u region i potpisao za Budućnost, posle čega je poslednjih šest godina proveo u Španiji igrajući za Estudijantes, Gran Kanariju i Saragosu.

Kuk je četvrti asistent Evrolige, a u svojim knjigama ima FIBA Ligu šampiona, FIBA Evročelendž kup, dve titule i dva kupa u Crnoj Gori i jedan Kup Belgije.