Autor: Informer.rs

19.05.2022.

10:15

Foto: Starsportphoto

Sport

RASPALIO MAŠTU GROBARA! Voleo bih da se VRATIM u Partizan! Želim TITULU sa kumom!

Ostao je Najdžel Vilijams-Gos u lepom sećanju navijačima Partizana. Sjajnim partijama brzo je postao ljubimac Grobara, ali je ubrzo promenio sredinu i otisnuo se u Olimpijakos, pa NBA, gde je igrao za Jutu.

Sada je opet u Beogradu, međutim, kao član Reala sa kojim će u polufinalu Evrolige igrati protiv najvećeg rivala Barselone.

- Mislim da sam bio najsrećniji čovek u Madridu kada sam čuo da se turnir Evrolige seli iz Berlina u Beograd. Grad koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu - rekao je Gos za "Mocart sport".

Najbolji igrač Kupa Koraća iz 2018. godine ne krije ljubav prema crno-belom dresu.

- U Partizanu sam počeo karijeru, a zaista volim klub jer sam osetio ljubav od svih iz organizacije i ljudi u gradu. Kad se tako svi ponašaju prema vama onda i ne čudi što i dalje uvek rado ističem da sam košarkaški put započeo u crno-belom dresu.

Iako je član Reala, često gleda mečeve Obradovićevih izabranika.

- Da li stižem da pratim? Ha-ha-ha, pa ja ne propuštam utakmice. Gledao sam duel protiv Budućnosti, znam da je 1:1, rado bih se pojavio na odlučujućoj utakmici, ali to je nemoguće. Ipak, svim srcem ću biti uz ekipu i naravno mog najboljeg prijatelja, Zeka Ledeja.

Informer

Najdžel Vilijams Gos iz dana u dresu Partizana

Njih dvojica su iste godine (2017) pokušali da dođu do NBA lige, ali činjenica je da prijateljstvo Najdžela i Zeka datira iz dečačkih dana. Krilni centar Partizana je letos čak dobio dozvolu od Željka Obradovića da na kratko napusti pripreme kako bi bio kum na Gosovom venčanju.

- On mi je kao brat, sada smo i deo porodice. Uvek gledam kako igra u Partizanu, sjajan je košarkaš, ima liderske sposobnosti i mislim da je napravio odličnu odluku što je došao u Partizan, a i klub može mnogo da profitira od njegovih košarkaških kvaliteta.

Informer

Zek Ledej

Otkrio je da li u budućnosti planira povratak u Partizan.

- To se nikada ne zna, šta karijera može da donese, ali ono što mogu da kažem... Nikada se ne bih bunio da moj brat Zek i ja zajedno obučemo crno-beli dres i donesemo titulu Partizanu.

Do finala ga čeka prepreka u najljućem rivalu iz ACB lige, ekipi Barselone.

- Nema potrebe da trošim reči šta znači rivalstvo Reala i Barseone. Biće to pravi spektakl, i publika će moći da uživa. Vrlo često se dešava da se takve utakmice reše u poslednjem minutu, ne bih bio iznenađen da tako bude i sada u polufinalu Evrolige - istakao je Najdžel Vilijams Gos.