Autor: Informer.rs

21.05.2022.

19:35

Foto: Starsportphoto

Sport

MEGASENZACIJA! Bivši trener Partizana PREKINUO VLADAVINU šampiona! Izbacio ih posle 12 UZASTOPNIH TITULA!

Megasenzacija Lijetkabelisa meri se po tome da Žalgiris neće biti prvak Litvanije prvi put posle 12 godina zaredom, dok prvi put u istoriji evroligaš neće igrati u finalu!

Ništa nije mirisalo na ovakav epilog, jer je Žalgiris dobio prvu utakmicu u seriji, sa poenom razlike (71:70). Već u drugoj utakmica, ekipa Nenada Čanka se isprsila pred šampionom i "počistila" ga sa parketa rezultatom 79:55.

Izgledalo je da će Žalgiris vratiti prednost na svoju stranu, pošto je u trećoj utakmici tim iz Kaunasa imao dvocifreno vođstvo, ali je Lijetkabelis preokrenuo, došao do brejk prilike i istorijske šanse da pred svojim navijačima izbace apsolutnog favorita.

Informer

Nenad Čanak

Iskoristila je ekipa Nenada Čanka prvu meč loptu, pošto su slavili sa 86:75. Odlučujuća utakmica bila je rešena već u drugoj četvrtini, koju je dobio Lijetkabelis sa 13 razlike (28:15). Tada je Čankov tim došao do dvocifrene prednosti i sigurno je sačuvao do kraja utakmice.

Blistali su u četvrtom meču srpski košarkaši Đorđe Gagić i Nikola Radičević koji su ubacili po 10 poena, dok je nekadašnji centar Partizana tome dodao i sedam uhvaćenih lopti.

Sada će se Lijetkabelis boriti za titulu u Litvaniji, a protivnik će im biti Lijetuvos Ritas.