Autor: Informer.rs

27.05.2022.

19:46

Foto: Printscreen You Tube

Sport

OTIMAJU SE ZA NJEGA! Sin LEGENDARNOG Srbina želja NAJPRESTIŽNJIJIH koledža u SAD! (VIDEO)

Andrej je sjajnim igrama došao do toga da je trenutno jedan od traženijih košarkaša na prestižnim univerzitetima.

Naime, prema pisanju The Stara, mlađi Stojaković je rangiran kao 63. u klasi 2023 od strance Rivals.com, dok je kao 103 u izbori ESPN-a i 247sports.com, a ta pozicija, kao i sve što pokazuje na košarkaškom terenu mu omogućavaju da izabere gde će nastaviti školovanje.

Peđin sin ima ponude desetak prestižnih koledža, kao što su Kentaki, UCLA, Teksas, Indijana, Florida, Luiszvil, Stenfordm USC, Tenesi, Oregon i Džordžija Tek.

Stojaković junior ima fenomenalnu statistiku, prosečno postiže 25.3 poena, uz 9.3 skokova i 1.4 ukradenu loptu po meču u "Jesuit Haj" srednjoj školi, uz 49 posto ubačenih šuteva iz igre i 80 posto ubačenih slobodnih bacanja.

Kako prenosi Rivals.com, talentovani košarkaš planira da poseti univerzitete Stanford, Teksas, Virdžinija i Tenesi, do 31. jula.

- Vidim sebe kao "Ol raund igrača". Ali, da budem iskren, mnogo moje igre dolazi od rada sa ocem. Sve te male stvari koje me uči mi znače i deluju kada igram, držim se toga - rekao je Andrej jednom prilikom za 247sports.com.