Autor: Informer.rs

27.05.2022.

19:28

Foto:

Sport

SAVIĆ PRED SPEKTAKL: Partizan MORA DA SLAVI!

Sportski direktor Partizana u razgovoru za Jurohups,  Zoran Savić, ističe da Partizan mora slaviti kako bi ispunio njihov glavni cilj - igranje u Evroligi iduće sezone.

On je pored dešavanja u Partizanu govorio i o ostalim srpskim igračima. Prvenstveno o Vasi Miciću i Nikoli Jokiću.

Informer

 

Mi smo zemlja sa ogromnom, sa fantastičnom istorijom u košarci. Imati dva tima u Evroligi je cilj svake zemlje u Evropi. Ne znam da li će se to ostvariti, ne znam da li je moguće, ali to bi bilo savršeno. Vasilije Micić bi već sada mogao da napravi razliku u NBA ligi, on je najbolji igrač u Evroligi trenutno - rekao je Savić za Jurohups.

Informer

 

Naravno upitan je Savić i o Nikoli Jokiću, pošto je stigla potvrda i da će Srbin potpisati "supermax" ugovor sa ekipom Denvera.

-  Jokić nije kao drugi igrači. On je rođen ovde, ali je svoju karijeru napravio u NBA ligi, on određuje kakva će igra biti.

Informer

 

Za kraj ovog kratkog razgovora, Savić je sabrao i utiske o sezoni Partizana.

- Promenili smo čitav tim i doveli smo novog trenera. Imamo ekipu od 15 igrača koja nije radila sa Željkom Obradovićem ranije. Naš cilj je da igramo Evroligu, ali ako to želimo moramo osvojiti titulu u ABA ligi. Obradović je veoma bitan za ekipu, ipak, on je najbolji trener u Evropi - zaključio je Zoran Savić.

Podsetimo, prvi meč finalne serije između Zvezde i Partizana je na programu od 20 časova.