Autor: Informer.rs

30.05.2022.

07:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

MRZI SRBE I TO JE PONOVO DOKAZAO! Turčin VREĐAO Petruševa! On je GREŠKA...

Kao aktuelni MVP ABA lige i jedan od najboljih mladih centara na svetu Filip Petrušev je stigao u tabor aktuelnog prvaka Evrope - Anadolu Efesa. Delovalo je da bi taj spoj mogao da bude prava kombinacija, ali se njegov ugovor sa turskim timom ispostavio kao totalna greška. 

Filip Petrušev je gotovo izgubio čitavu sezonu, u Evroligi je odigrao 22 utakmice, a na terenu prosečno provodio devet minuta, dok je u Turskoj igrao samo 13 puta, uz sjajan prosek od 15,2 poena i 6,2 skokova. Iako je, kada bi dobijao šansu, Petrušev pokazivao klasu, Ergin Ataman smatra da je velika greška što su doveli srpskog centra. 

- Činjenica da je prvi put zaigrao za ovako kvalitetnu ekipu i da nije mogao fizički da dostigne taj nivo, njegov dolazak je greška za nas - rekao je Ergin Ataman za turske medije. 

Informer

Srpski centar potpisao je jednogodišnji ugovor sa Efesom i gotovo sigurno neće nastaviti karijeru u timu koji je dvostruki šampion Evrope – zaredom. Pravo na srpskog centra polaže Filadelfija koja ga je na prošlogodišnjem Draftu izabrala kao 50. pika.

Podsećamo, Ergin Ataman je i u prošlosti imao otvorene "varnice" prema košarkašima srpskog porekla, a među navijačima u Beogradu postao je persona non grata nakon ubistva Marka Ivkovića posle meča Crvene zvezde i Galatasaraja.