Autor: Informer.rs

31.05.2022.

17:40

Foto: Starsportphoto

Sport

OVO NAM NIJE TREBALO! Selektor Pešić u VELIKOM PROBLEMU! Srbija BEZ NAJBOLJEG u kvalifikacijama za Mundobasket!

Reprezentativce Srbije uskoro čeka novo okupljanje, povodom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se održava sledeće godine na Filipinima, u Indoneziji i Japanu.

Ipak, prema trenutnom razvoju situacije, Orlovi bi mogli da uđu u ovaj ciklus bez svog najboljeg plejmejkera Miloša Teodosića

Najbolji igrač Evrokupa i član osvajača ovog takmičenja Virtusa iz Bolonje, prema saznanjima "Mocart sporta", pod velikim je znakom pitanja za mečeve protiv Letonije na gostovanju i Belgije na domaćem terenu u niškom "Čairu", a razlog je povreda koju već neko vreme "vuče".

Podsetimo da je Teodosić igrao povređen i u finalu Evrokupa protiv turske Burse, a ukoliko prema planu Virtus dođe do pobede nad Dertonom Tortonom u polufinalu Palakanestra, finale bi moglo da se "otegne" sve do 20. juna, ako se bude igralo na četiri dobijene utakmice.

Informer

Miloš Teodosić

Inače, Pešićevi izabranici prvi meč sa Letoncima igraju 30. juna, a tri dana kasnije će dočekati Belgiju, pa se čini da je deset dana isuviše mali period za Teodosića da se odmori i regeneriše, pa ne bi bilo nimalo čudno ukoliko bude preskočio ovo reprezentativno okupljanje.

Ne treba zaboraviti da selektor Srbije ne može da računa ni na Bogdana Bogdanovića zbog povrede, a pod velikim je znakom pitanja i to da li će i druge NBA zvezde uopšte nastupiti u kvalifikacijama ili će Pešić morati da "krpi tim".

Tokom prethodnih mečeva u kvalifikacionom prozoru, srpsku reprezentaciju su na bekovskim pozicijama predstavjali Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković i Jovan Novak.