Autor: Informer.rs

03.06.2022.

10:16

Foto: Starsportphoto

Sport

SAMO DA NIKO NE NASTRADA! Večiti derbi u senci skandala i haosa

Četvrti meč finalne serije ABA lige igra se u "Pioniru", ali će ovaj put na tribinama biti samo vlasnici sezonskih karata KK Partizan. Prva dva meča obeležila su divljanja navijača, igrači, treneri i sudije jedva su sačuvali glavnu na ramenima, pa samo da niko ne nastrada, kad već košarka ne može da bude u prvom planu.

Posle rata saopštenjima, crveno-beli, nakon što su ispustili prvu meč loptu, sada imaju drugu šansu. Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji, a u slučaju trijumfa obezbediće novi trofej u regionalnoj ligi i plasman u Evroligu naredne sezone. Ako pobedi Partizan biće odigrana majstorica u ponedeljak od 20 sati. Večerašnju utakmicu će suditi Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum.

Informer

 

Partizan je domaćin u četvrtoj utakmici, a ulaz na predstojeći meč biće omogućen samo vlasnicima sezonskih karata, zbog kazne koju su crno-beli dobili zbog incidenata navijača na trećem duelu. Kako je saopštila ABA liga, privremena mera zabrane i deljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih 10 redova tribine A, prvih 13 redova bele lože, ceo parter 4 senior, ceo parter B, celu plavu ložu i prvih 12 redova VIP lože. Partizan je apelovao na navijače da ne prave indicente koji su doveli do zatvaranja dela dvorane i da ne vređanju protivnike ili sudije.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je na konferenciji da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobedi Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

Informer

Novi meč Zvezde i Partizana

- Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije - rekao je Obradović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić želi da košarka bude u prvom planu. 

- Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve. Želim da tim odigra još borbenije, još čvršće - izjavio je Radonjić.

Nadamo se da će se navijači i čelnici klubova ponašati normalno i omogućiti košarkašima da razmišljaju samo o igri kako bismo mogli da uživamo u pravom košarkaškom derbiju.