Autor: Informer.rs

20.06.2022.

15:55

Foto: Starsportphoto

Sport

U NOVE POBEDE SA NOVIM TRENEROM! Mega PREDSTAVILA Jovanovićevog naslednika! (FOTO)

Kraj takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije označio je i kraj saradnje Mege sa Vladimirom Jovanovićem. Srpskom treneru istekao je ugovor, a posle dve godine će ga na klupi "rasadnika talenata" naslediti Marko Barać. 

Talentovani srpski trener bio je najavljen kao novi strateg Mege, a čitav posao danas je i ozvaničen. Uz to, Mega je predstavila i njegove asistente, desna ruka će mu biti Đorđe Ilić, a u klub je stigao i Tomislav Tomović iz kineskog Šandonga koji će u stručnom štabu zameniti Vuletu Avdalovića - novog trenera OKK Beograda. 

- Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga se zahvaljujem na ukazanom poverenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi. Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti. S nestrpljenjem očekujem početak priprema na novu sezonu - rekao je Barać. 

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić poželeo je dobrodošlicu i puno sreće novom treneru u narednoj sezoni. 

- U ime Mege i u svoje lično ime poželeo bih srdačnu dobrodošlicu našem novom šefu stručnog štaba Marku Baraću. Sistem rada, planovi i ambicije nam se poklapaju i uveren sam da ćemo imati uspešnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo. Klub će se sa svoje strane, kao i uvek do sada, potruditi da obezbedi maksimalne uslove za rad i napredak mladih igrača, kako bi svi zajedno nastavili da rastemo na našem prepoznatljivom putu - jasan je bio Ćakić. 

Marko Barać rođen je 1989. godine, a već 13 sezona aktivno se bavi trenerskim poslom. Radio je kao pomoćni trener u Suerfundu, potom u Crvenoj zvezdi , da bi potom 2013. godine postao glavni trener italijanske ekipe Ortona. Usledila je epizoda u Čarni Slupsku iz Poljske. 2016. godine vratio se u Srbiju i sa klupe predvodio Torlak i Mladost iz Zemuna, a prethodne tri sezone proveo je kao pomoćni trener Igokee.