Autor: Informer.rs

23.06.2022.

14:02

Foto: Printscreen You Tube

Sport

GALSKI PETLOVI U LONCU ORLOVA! Srbija je u ČETVRTFINALU Svetskog prvenstva!

Bila je to druga pobeda današnjeg programa za srpske basketaše, jer su nešto ranije deklasirali Brazil sa 22:7.

Ovim trijumfom ekipa u sastavu Stojačić, Branković, Majstorović, Vasić izborila je direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i treća selekcija iz A grupe igrati baraž za ulazak među osam najboljih.

Utakmica je otvorena promašenom dvojkom Strahinje Stojačića, da bi naši basketaši ubrzo poveli sa 3:0, ali su Francuzi odmah reagovali i ekspresno izjednačili.

Sledećih nekoliko napada, Orlovi su forsirali šut sa distance, ali nisu uspeli da steknu novo vođstvo. I pored toga, nisu odustajali od presinga, pa je posle 4:4 Dejan Majstorović pogodio dvojku za novu prednost srpskih basketaša.

Srbija je igrala sve bolje i konstantno povećavala vođstvo, pa je na četiri minuta pre kraja ono otišlo na +4 (13:9).

Francuzi su potpuno izgubili ritam, ponavljali početničke greške u napadu i promašivali zicere. Nastuprot tome, Orlovi su kažnjavali svaki kiks i pobedom osigurali direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Srbija će za plasman u polufinale igrati u subotu, a rival će joj biti pobednik meča trećeplasirane ekipe iz Grupe B i drugoplasirane ekipe Grupe C.

Inače, u dosadašnjem toku takmičenja, pred Majstorovićem, Stojačićem, Brankovićem i Vasićem padali su Novi Zeland i Portoriko (oba puta 21:19), kao i Brazil koji je deklasiran sa 15 razlike.