Autor: Informer.rs

24.06.2022.

21:37

Foto: Starsportphoto

Sport

DOVOĐEN JE U VEZU SA VEČITIMA! Reprezentativac Srbije OBJAVIO kome će se PRIKLJUČITI!

Sa epitetom najboljeg igrača ABA lige otišao je Filip Petrušev u Efes, međutim, nije se naigrao u Istanbulu.

Mala minutaža kod Ergina Atamana uticala je da se srpski reprezentativac sve češće dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Na okupljanju nacionalnog tima, Filip je došao silno željan, motivisan i najodmorniji od svih da pokaže da nije zaboravio da igra košarku na najvišem nivou.

Zato je srpske novinare prvo zanimalo gde će bivši igrač Mege nastaviti karijeru?

- Ništa, idem odmah posle reprezenatcije u Vegas na Letnju Ligu, da se priključim Filadelfiji i mislim da ću tek posle toga imati bolju sliku gde ću nastaviti karijeru, da li tamo ili ovde negde u Evropi - rekao je Petrušev.

Informer

Filip Petrušev

Prema željama navijača, konstantno se vraćate u Srbiju?

Dobro, vraćaju me svako malo, videćemo... Ne znam, videćemo, nemam uopšte ideju gde ću biti sledeće sezone - nema jasnu sliku Petrušev gde će dalje u ovom momentu, ali zna šta želi od budućeg kluba. Meni se iskreno ne žuri nigde, ni da odem tamo ni da ostanem ovde. Voleo bih da, pošto se ove sezone nisam naigrao, da budem u ekipi gde ću igrati dosta na najvišem mogućem nivou.

U slučaju da se bude odlučivalo između Zvezde i Partizana, minuti će presuđivati?

- Pa ko god bude bio, mislim da će ta neka uloga koju dobijem presuditi...

Osvrnuo se zatim na to koliko mu znači što je na pripreme Srbije došao "svež" i odmoran.

- Sigurno da imam i energije i želje da, pre svega, treniram i igram sa reprezentacijom. Mislim da mi to fali, nisam imao to tokom sezone, posbeno u drugom delu sezone. Siguno će mi značiti sve ovo, da vidim gde sam u ovom trenutku. Nisam u formui u kojoj bi trebalo da budem, tako da jednostavno se trudim da se vratim u što bolju formu - istakao je Filip Petrušev.