Autor: Informer.rs

14.07.2022.

21:10

Foto: USA Today

Sport

EMBID U FRANCUSKO!? ETIČKI JE TO PROBLEMATIČNO! Reprezentativac TRIKOLORA protiv novog pojačanja!

Iako smo u ovom periodu navikli da klubovi "detoniraju" tlo transferima, ovog jula situacija je drugačija. Reprezentacija Francuske napravila je najveći posao prelaznog roka budući da je Džoel Embid dobio papire evropske zemlje i stekao pravo nastupa za Trikolore. 

Iako rođen u Kamerunu, Embid je stekao pravo da dobije francuski pasoš što je odmah iskoristio. Snažni centar više neće nasupati za domovinu već je na raspolaganju treneru Vensanu Koleu pred Evropsko prvenstvo, a to bi moglo da napravi određene promene u timu. 

Među igračima koji su "ugroženi" je Mustafa Fal, centar Olimpijakosa koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju. 

- Ako nam je na raspolaganju, treba da ga uzmemo. On bi svakog trenutka trebalo da postane MVP NBA. Biće zanimljivo videti njega u paru sa Rudijem Goberom, naročito imajući na umu da selektor Kole voli visoke petorke. Embid odlično šutira, može da igra i kao četvorka - rekao je Mustafa Fal. 

Informer

Ipak, snažni centar Olimpijakosa ističe da etički možda i nije u redu da Embid obuče dres Trikolora, a pored toga priznaje da strahuje za svoje mesto u timu nakon što su Francuzi doveli ogromno pojačanje. 

- Naravno da sam zabrinut za svoju poziciju. Etički, to može da bude problem jer mi u Francuskoj nikada to nismo radili. Sa druge strane, mi ne kršimo nikakva pravila. To je zakon sporta – ako je neko bolji od vas, on igra, prosto je - rekao je centar Olimpijakosa. 

Mustafa Fal je karijeru počeo 2011. godine u dresu Poatijea, potom je branio boje Monaka, Antiba, Šalona, Sakarije, Lokomotive Kubanj, Turk Telekoma, Asvela pre nego što je 2021. godine došao u Olimpijakos. Ove sezone bio je važan faktor sastavu crveno-belih, a kruna godine bilo je polufinale Evrolige.