Autor: Informer.rs

03.08.2022.

14:26

Foto: Starsportphoto

Sport

FSS UŠTEDEO KSS 40.000 EVRA! Danilović o pomoći srpske Kuće fudbala! Evo šta kaže o ZLATNOJ GENERACIJI!

Legendarni as na čelu srpske košarke objašnjava da je sve podređeno plasmanu na Svetsko prvenstvo.

- Razmišljamo o kvalifikacijama za Mundobasket, posle će sve ići svojim redom. Želeo bih da se zahvalim našim poslovnim partnerima, radnicima u Savezu koji su 24 sata u raspolaganju. Fenomenalne uslove su obezbedili i zahvaljujemo se i FSS. Nadamo se da ćemo za 100 godina košarke početi da gradimo naš centar - rekao je Danilović, naglasivši da se njegova vizija kompletno podudara sa idejama selektora Pešića:

- Bilo bi pogubno za sve kada bismo Pešić i ja imali drugačiji pogled na bitne stvari. Bitno je da se pripremimo, da se ne ponavljam. Tako ja razmišljam, predviđati sa kojom medaljom bismo bili zadovoljni... Mi smo jedinka i bilo bi amaterski sa moje strane, to su sve dobre ekipe, sa odličnim igračima. Idemo korak po korak. Na kraju ćemo da sumiramo da li smo zadovoljni ili nismo.

Informer

selektor Srbije Svetislav Pešić i predsednik KSS Predrag Danilović

Nije propustio prvi čovek srpske košarke da pohvali i sjajne rezultate mlađih kategorija. Nedavno je mlada reprezentacija U20 osvojila ubedljivo prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije i bez poraza se vratila u najjači rang.

- Ti momci su napredovali i niko ne može da kaže da nisu. Sigurno bi bili bolji da su klubovi nekima dozvolili da igraju, ali sigurno sam zadovoljan. Govorim odavno da medalja tu izostane kao što je bilo pre mene i što će biti posle mene. Imamo odlične klince i vrlo dobre trenere koji rade sa njima. Ali džaba ako ti klinci igraju, ako posle dođu gde treba da igraju, pa ne igraju. Imali smo slučaj ranijih godina da se izgubi generacija, uvek je bilo da klubovi drže reprezentaciju, kad hoće uvek može da se nađe mesto i uvek mogu da igraju ti igrači.

Predsednik KSS je otkrio koliki su troškovi priprema seniorske reprezentacije, tokom boravka u Sportskom centru FSS.

- Koliki su troškovi? Nula! Ništa ne plaćamo, a kada bismo plaćali, to je oko 30-40 hiljada evra. Ne plaćamo ništa i hvala FSS-u. Da smo bili na Kopaoniku ili nekom drugom mestu, morali bismo to da platimo. Osim ako me nisu slagali iz Fudbalskog saveza, a verujem da nisu - kroz smeh kaže Danilović.