Autor: Informer.rs

06.08.2022.

13:06

Foto: Starsportphoto©

Sport

NAKON TRI GODINE, MILUTINOV JE PONOVO U REPREZENTACIJI! Centar ORLOVA spreman za Evropsko prvenstvo!

Prošlo je tri godine od Mundobasketa u Kini, a Nikola Milutinov od tada nije bio u sastavu reprezentacije Srbije. Vreme za povratak je došlo, a snažni centar naporno radi sa Orlovima uoči priprema za Evropsko prvenstvo u septembru. 

Nažalost, prošlog leta ga je povreda odvojila od nacionalnog tima, ali Milutinov ističe da je sada situacija potpuno drugačija, te da je zdravstvo sve kako treba. 

- Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde - rekao je Nikola Milutonov. 

Informer

Srpska reprezentacija će pre odlaska na Evropsko prvenstvo odigrati dve izuzetno bitne utakmice u sklopu kvalifikacija za Mundobasket. Rival Orlovima biće Grčka i Turska, a Milutinov ističe da veruje u sastav Svetislava Pešića. 

- Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama - jasan je centar reprezentacije Srbije. 

Srbija će 25. avgusta Grčku u Štark areni. Tri dana kasnije, naš tim će igrati u Istanbulu protiv Turske. Orlovi će 2. septembra odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival će biti Holandija.