Autor: Informer.rs

10.08.2022.

16:23

Foto: printscreen

Sport

SKANDAL U REDOVIMA RIVALA SRBIJE! Neočekivani haos u reprezentaciji Poljske pred Eurobasket!

Taman što su svi mislili da se slegla pršina posle svađe između kapitena Polsjke Mateuša Ponitke i bivšeg NBA košarkaša Marćina Gortata, nastao je novi skandal!

Pre nekoliko meseci Ponitka je bio napadnut što se vratio u Zenit iz Sankt Peterburga, uprkos ratu koji je započela Rusija u Ukrajini. I kada smo mislili da smo videli sve, oglasio se  Marsel Ponitka koji je za poljske medije izjavio da ga je brat uklonio iz reprezentacije!

- Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu- rekao je Marsel koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu.


- Ja se ne osećam krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara- rekao je mlađi Ponitka.

Bilo kako bilo,  Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

- Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije.

Inače, Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra, a opsim Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.