Autor: Informer.rs

13.08.2022.

14:52

Foto:

Sport

BIĆE TO NAJBOLJE EVROPSKO IKADA! Dragić presrećan zbog povratka u reprezentaciju!

Odigrao je Goran Dragić prvu povratničku utakmicu u dresu Slovenije, a sjaju partiju u Istanbulu krunisao je trojkom za pobedu nad Turcima. Slovenci su slavili u pripremom meču pred Evropsko prvenstvo, a plejmejker je partiju okončao sa 28 poena, pet skokova i tri asistencije. 

- Osećam se odlično. To mi je mnogo nedostajalo. Poslednja utakmica koju sam igrao za Sloveniju bila je ovde u Istanbulu. To je neverovatan osećaj. Sada imam 36 godina, tako da noge nisu tako sveže kao nekada, ali i dalje uživam u košarci. Srećan sam što sam se vratio u reprezentaciju - rekao je Dragić. 

Informer

Legendarni košarkaš istakao je Radoslava Nesterovića kao ključnog za njegov povratak u reprezentaciju. 

- Mnogo razloga da se vratim. Pre svega Rašo Nesterović, on mi je kao porodica. On je kum mojoj ćerki. I naravno moj brat Luka [Dončić]. Moram da kažem da su me stalno zvali, insistirajući da se vratim - dodao je populari Dragon.

Duel protiv Turske nije delovao kao prijateljski, iako nije imao takmičarskog značaja. 

- Utakmica je bila sjajna. Bilo je uspona i padova za oba tima. Moram da čestitam Turskoj, mislim da imaju svih pet pozicija. Obe ekipe su igrale čvrsto. Biće jako dobri. Najveći Evrobasket do sada sa svim tim kvalitetnim igračima koji dolaze - podvukao je Dragić.