Autor: Informer.rs

19.08.2022.

16:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

OGROMAN PROBLEM ZA PEŠIĆA I ORLOVE! Reprezentativac POVREĐEN, propušta turnir u NEMAČKOJ!

Loše vesti stižu nam iz Nemačke! Srpski košarkaš Marko Gudurić neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću za utakmice protiv italije i Nemačke ili Češke na DBB Superkupu zbog povrede kvadricepsa. Odavno je poznato da selektor Srbije na raspoloaganju neće imati ni Nemanju Nedovića koji je protiv Slovenaca doživeo povredu. 

Košarkaši Srbije stigli su u Nemačku gde ih očekuje nastup na DBB Superkupu, a rival u današnjem polufinalu biće selekcija Italije. Četa Svetislava Pešića će u Hamburgu pokušati dodatno da izbrusi formu pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i pred Evrobasket. 

Informer

Ipak, Pešić neće moći da računa na sve raspoložive snage budući da Marko Gudurić još od priprema u Staroj Pazovi vuče povredu kvadricepsa. Košarkaš Fenerbahčea je zbog toga propustio utakmice protiv Crne Gore i Slovenije, a očekuje se da bude spreman za početak kvalifikacija. 

Kako prenosi "B92.net", Gudurić se nedavno vratio u trenažni proces, ali je odluka struke i čelnika Košarkašog saveza Srbije da ne treba rizikovati i žuriti sa povratkom na parket. U srpskom kampu vlada optimizam da će Gudurić biti spreman za utakmicu protiv Grčke koja je na programu 25. avgusta.