Autor: Informer.rs

21.08.2022.

00:16

Foto: REUTERS/Osman Orsal

Sport

SLOVENCI SE NE ŠALE! Posle Srbije ZGAZILI Hrvatsku, Dončić se ISPROMAŠIVAO! (VIDEO)

Ostvarili su Slovenci šestu pobeda u isto toliko mečeva od početka priprema (računajući i onu poslednju protiv selekcije Srbije u Stožicama), dok su Hrvati upisali drugi poraz u četiri meča.

Time je aktuelni Šampion Evrope pokazao da se ne šali, pred start Evrobasketa i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Iako je bila poprilični autsajder, Hrvatska je uspela da dobro parira protivniku i da na poluvremenu ima +5.

Najveća zvezda Slovenije Luka Dončić želeće ovaj meč da što pre zaboravi, jer ga je završio sa samo deset poena (2/9 iz igre), pet skokova i šest asistencija, uz čak pet izgubljenih lopti.

Lako je domaćin od -9 došao do osam koševa viška, u četvrtoj četvrtini imao i dvocifrenu prednost, a onda mirno priveo meč kraju.

Dončić će ovaj meč pokušati da zaboravi što pre, pošto ga je završio sa samo deset poena (2/9 iz igre), pet skokova i šest asistencija, uz čak pet izgubljenih lopti.

Međutim, tu su bili sjajni Vlatko Čančar sa 21 poenom (7/9) i devet skokova i Goran Dragić sa 19 poena i dvet asistencije, uz čak 8/11 iz igre.

Na drugoj strani istakli su se Dario Šarić sa 18 poena i šest skokova, Bojan Bogdanović sa 15 poena, pet skokova i šest asistencija i Djelin Smit i Ivica Zubac sa po 13 poena.

Slvoenija se sada seli na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i igra protiv Estonije 25. avgusta, dok Hrvatska, koja je iz istih ispala, igra kvalifikacije za Evrobasket protiv Poljske istog dana.