Autor: Informer.rs

22.08.2022.

19:25

Foto: kss.rs

Sport

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Rival ORLOVA žestoko OSLABLJEN pred EVROPSKO PRVENSTVO!

Dobre vesti za Srbiju, ali užasne za Češku! Rival Orlova u grupnoj fazi Evropskog prvenstva žestoko je oslabljen budući da će Tomaš Satoranski propustiti kontinentalnu smotru zbog teške povrede članka desne noge. Plejmejkera Barselone očekuje duga pauza i neće biti spreman za Evrobasket! 

Tomaš Satoranski doživeo je povredu tokom DBB Superkupa i susreta sa Nemcima. Češki organizator igre nije nastupao protiv Italije u borbi za treće mesto, a po povratku u Prag odrađeni su detaljni pregledi. Izveštaj nije dobar, te Satoranski neće biti na raspolaganju reprezentaciji. 

- Težak udarac za Čehe. Satoranski je povredio ligamente članka i pauziraće najmanje mesec dana. Neće ići na Eurobasket - navodi se u tekstu. 

Informer

Češka je domaćin grupe D koja se igra u Pragu, a u koju je smeštena i Srbija. Uz nase i domaćina u grupi se nalaze još Poljska, Finska, Izrael i Holandija, a izostanak najboljeg igrača biće ogroman hendikep za selektora Ronena Ginzberga. 

Tomaš Satoranski i Jan Veseli su prve zvezde tima, a sada izraelski stručnjak je sada ostao bez glavne karike. Na poziciji plejmejkera na raspolaganju ima Jokuba Širnu i TOmasa Viorala.