Autor: Informer.rs

25.08.2022.

23:42

Foto: Starsportphoto©

Sport

PUNA ARENA VETAR U LEĐA! Kapite Lučić ZNAO ŠTA IH ČEKA, a pomenuo i Turke!

- Znali smo važnost utakmice, s obzirom na to da nam ove dve pobede su moranje, jer želimo da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za OI, zato ovakav intezitet i teška utakmica. Dobra stvar je da smo slavili uz sve poteškoće vezane za Vasinu povredu, nedostatak igrača na poziciji jedan. Neki igrači, pre svih Jare, su istupili i pomogli timu i dobro je da smo slavili.

Grčka će sigurno biti veliki rival "orlovima" i na Evrobasketu.

- To su stvari koje dižu samopouzdanje ekipe, kao što sam rekao i malo pre i posle utakmice sa Italijom. Ovakve pobede zbliže ekipu, grade karakter tima... Znali smo da je Grčka izvanredna, pričali smo u najavi utakmice. Atletski jedna od najdominantnijih ekipa koja će se naći na EP. Dobro da smo slavili uz podršku stvarno velikog broja ljudi. Bili su nam vetar u leđa u nekoliko navrata gde smo se vraćali iz nekog deficita".

Informer

Prokomentarisao je Lučić još jedanput kapitensku traku:

- Čast mi je što sam kapiten svoje zemlje, mislim što se doprinosa na terenu i pored njega ne menja previše. To sam što sam – bez obzira da li nosim traku ili ne – trudim se da pružim maksimum i pomognem timu.

Sledeća je Turska, koja je ubedljivo poražena od Letonije

- Sledeća protiv sjajne reprezentacije Turske, koja je večeras izgubila, što je dobro za nas, ali s druge strane sigurno da će želeti da naprave određenu reakciju u Istanbulu, gde će publika doći to da isprati, kao naši navijači večeras. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, što Evroligaških, što igrača koji imaju zapaženu minutažu u NBA. Verovatno još teža utakmica nego ova večeras.