Autor: Informer.rs

01.09.2022.

19:31

Foto: Starsportphoto

Sport

NEVIĐENI PREOKRET - RIVAL ORLOVA DOBIO POJAČANJE! Zvezda BARSELONE igra na EVROBASKETU protiv SRBIJE!

Delovalo je da će Česi biti lišeni pomoći najboljeg igrača Tomaša Satoranskog koji je doživeo povredu tokom pripremnog perioda, ali je plejmejker Barselone ipka u sastavu domaće selekcije! Sjajni organizator igre našao je svoje mesto među 12 košarkaša, ali je pitanje kada će biti spreman da zaigra. 

Vesti iz Evrope govore da Satoranski neće biti u konkurenciji tokom grupne faze takmičenja, dakle, propustio bi meč drugog kola protiv Srbije. Ipak, Česi ne žele da odustanu tako lako pa ističu da je plejmejker već sada spreman da zaigra, ali ne u punom intenzitetu. 

Češka će Srbiju dočekati u subotu od 17:30 u "O2 Areni" u Pragu. Nema sumnje da bi izostanak Satoranskog bio ogroman benefit za našu reprezentaciju budući da su Česi daleko slabiji bez pleja u odnosu na to koliko opasni mogu da budu kada je na parketu as Barselone. 

Informer

Satoranski vuče povredu od utakmice protiv Nemačke na pripremnom turniru u Hamburgu. U prvi mah je delovalo da neće biti u stanju da pomogne Česima na Evropskom prvenstvu, ali je brzom reakcijom lekara njegova noga zalečena i verovatno će nastupati. 

Tim češke je sledeći: Patrik Auda, Ondrej Balvin, Jaromir Bohačik, Vojteh Hruban, David Jelinek, Vit Krejči, Martin Kriz, Tomas Kizlink, Martin Peterka, Tomas Satoranski, Ondrej Sehnal i Jan Veseli.