Autor: Informer.rs

02.09.2022.

15:53

Foto: Starsportphoto

Sport

NEZAPAMĆENA DRAMA U GRUPI SRBIJE! Produžetak ODLUČIO pobednika meča Izrael - Finska! (VIDEO)

Neviđena drama viđena je u okršaju Finske i Izraela, koja je na kraju pripala Avdiji i drugovima, ali tek posle dodatnih pet minuta.

Imali su Finci igru i rezultat, na krilima raspoloženog NBA asa Laurija Markanena nemilosrdno zatrpavali koš Izraelaca u prvoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist sa 11 poena prednosti (27:16).

Išla je prednost Finaca i do maksimalnih +14 početkom drugog kvartala, kada su sa nova tri poena stigli do najvećeg vođstva 30:16. E, tada je usledilo buđenje Izraelaca, koje je iz letargije digao Deni Avdija.

Sin Zvezdine legende Zufera Avdije je bio ubedljivo najbolji pojedinac u pobedničkom timu, mada je i Gael Mekel u samom finišu imao priliku da reši utakmicu, bivši igrač Zvezde je preuzeo odgovornost, otvorio mu se zicer na polaganju u poslednjoj sekundi regularnog dela, ali je promašio i odlučivao je produžetak.

Već do odlaska na poluvreme, Izrael je istopio ogromnu prednost i preciznim šutevima za tri poena u potpunosti anulirao veliki minus, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom (40:40).

Deni Avdija je bio nejafikasniji u svojoj selekciji, zabeležio je i dabl-dabl sa 23 poena i 15 skokova, dok je na drugoj strani najbolji bio Lauri Markanen, takođe sa dabl-dabl učinkom od 33 poena i 12 skokova.

As Partizana Jam Madar upisao je sedam minuta u ovom meču dva puta šutirao, ali oba puta neprecizno.

U grupi C, Ukrajinci su pregazili Veliku Britaniju rezultatom 90:61.