Autor: Informer.rs

02.09.2022.

20:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

SKRATIO MI JE ŽIVOT, DA SMO IZGUBILI... Avdija POLUDEO na bivšeg košarkaša ZVEZDE!

Finci su u poslednjih minut regularnog dela meča ušli sa tri poena prednosti posle pogotka Laurija Markanena, ali je Deni Avdija trojkom doneo Izraelu izjednačenje.

- Rekao sam izraelskim medijima, jako težak meč i izgubio sam nekoliko godina života zbog svih emocija i besa koji sam osetio u ovom meču. Rival je bio jako težak i samo mi je drago što smo pobedili - rekao je Avdija. 

Bivši košarkaš Crvene zvezde Gal Mekel promašio je polaganje za pobedu Izraelaca pa je meč otišao u produžetke. Sjajan je u tom periodu igre bio Deni Avdija, a posle poena mladog košarkaša Vašingtona bilo je jasno da će Izrael pobediti. 

- Sada smo dobili meč na kraju, pa se sada neću žaliti, ali možda da smo izgubili bi pričao drugačije. Ali mislim da je ta lopta trebalo da bude u mojim rukama. Na kraju je i Gal Mekel mogao da pogodi to polaganje, bio je to dobar šut i sada nema ničega oko čega bismo mogli da se žalimo - istakao je košarkaš Izraela. 

Informer

Njegov najveći rival sa druge strane Lauri Markanen postigao je 33 poena i uz to je imao 12 skokova. Avdija je u većem delu meča bio zadužen za njega, a uprkos velikom broju poena jasno je da je odradio sjajan posao u defanzivi.

- Sviđa mi se što sam ga čuvao, sviđaju mi se izazovi tokom cele karijere. Morao sam da prihvatim taj izazov i da mu otežam život. Tako se igrači međusobno poštuju, tako što se takmiče, ne odustaju - podvukao je Avdija.