Autor: Informer.rs

02.09.2022.

19:00 >> 19:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

HRVATI OSETILI JANISOVU MOĆ! Grci posle DRAME slavili na startu Evrobasketa! (FOTO)

Igrali su se Grci sa vatrom, rizikovali da ispuste veliku prednost i od gotovog naprave veresiju, dozvolili Hrvatima da se vrate u meč, ali recept da se zaustavi Janis Adetokunbo ne postoji! NBA zvezda je pokazala zašto Heleni sa njim u timu imaju najviše ambicije, zaustavio je "Greek freak" nalet Hrvata i na kraju doneo trijumf svojoj reprezentaciji - 89:85!

Posle prvog poluvremena delovalo je da Hrvati nemaju šta da traže u nastavku. Nik Kalates i Kostas Slukas držali su čas košarke u Milanu, Janis Adetekunbo se podredio timu i Grci su imali dvocifrenu prednost od samog starta meča. Uspevali su Kockasti da ublaže to sa vremena na vreme, ali nije to bilo dovoljno. 

Jedini raspoloženi za igru bili su Bogdan Bogdanović i Mario Hezonja, dok su Ivica Zubac i Dario Šarić bili ispod svakog nivoa. Delovalo je da će "derbi" biti završen bez drame, ali nije bilo tako. 

Raspalili su se Hrvati u trećoj četvrtini, uspeli da preopolove prednost Helena posle serije 14:0, a na 46 sekundi do kraja su imali i napad za izjednačenje. Ipak, ukazao se u tom momentu Janis Adetokunbo. As Milvoki Baksa je blokirao Zubca, potom zakucao posle sjajne asistencije Kalatesa. 

Nisu Grci iskoristili napad da reše pitanje pobednika, naturalizovani Amerikanac Smit je imao šansu da Hrvate vrati na samo poen zaostatka, a onda ponovo Adetokunbo! Janis je blokirao pleja Hrvatske, istrčao kontru i pogodio uz faul Ivice Zubca za kraj. 

Informer

Janis je utakmicu završio sa 27 poena, 11 skokova i šest asistencija, pratio ga je Tajler Dorsi sa 27 koševa, dok je Dimitris Agravanis brojao do 11. Sa druge strane najraspoloženiji za igru bio je Smit sa 23 poena, Bogdan Bogdanović je upisao 19, a Krunoslav Simon 18!