Autor: Informer.rs

04.09.2022.

22:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

ATAMAN NAPRAVIO SKANDAL I NASRNUO NA SUDIJE! Umalo TUČA, a na kraju novo IZNENAĐENJE na Evrobasketu! (VIDEO)

Dan iznenađenja na Evrobasketu je završen! Španija je izgubila od Belgije, Slovenija od Bosne i Hercegovine, Litvanija od Nemačke, a za kraj Gruzija je upisala prvi trijumf na prvenstvu Evrope pošto je posle dva produžetka bila bolja od Turske 88:83!

Meč Gruzije i Turske obeležio je veliki broj tenzija. Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su bili na ivici fizičkog obračuna te su isključeni u finišu poslednje deonice. Tu nije bio kraj budući da je Ergin Ataman isključen u drugom produžetku nakon što je nasrnuo na sudije nakon odluke koja mu se nije dopala. 

Atamanu je izgoreo fitilj nakon što su sudije svirale nesportski faul Džediju Osmanu i postalo je prilično jasno da će Gruzija upisati trijumf. Prvo je dobio tehničku, nasrnuo na sudiju nakon čega je isključen sa meča. 

U drugom meču večernjeg programa Francuska je, teže nego što se očekivalo, izašla na kraj sa Mađarskom i slavila 78:74. Trikolore je predvodio Geršon Jabusele sa 17 poena, Rudi Gober je dodao 15, a Evan Furnije 10. U taboru Mađarske Adam Hanga je postigao 18 koševa.