Autor: Informer.rs

05.09.2022.

07:44

Foto: printscreen

Sport

NEZAPAMĆEN HAOS NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Otkriveno ko je tukao Korkmaza, Turci prete!

Duel Gruzije i Turske rešen je tek posle velike drame i produžetka, a na terenu je umalo došlo do tuče. Korkmaz, koji je bio deo obračuna na terenu, navodno je fizički napadnut u svlačionici posle meča, a to je otkrio selektor Turske Ataman.

Potpredsednik turskog Saveza Omer Onan kaže da su Korkmaza našala dva igrača koja nisu igrala uz Dudu Sanadzea, sa kojim je Korkmaz ušao u sukob na terenu. Turskog reprezentativca su navodno napali Tornike Šengelija, Goga Bitadze i Duda Sanadze s kojim se Korkmaz sukobio tokom meča zbog čega su obojica isključeni.

Informer

Tornike Šengelija,  propušta Evrobasket zbog povrede ramena, a Goga Bitadze, nije igrao  protiv Turske odlukom trenera, napisao je na Tviteru turski novinar Ismail Šenol.

- Kada je Korkmaz isključen krenuo je ka svlačionici sa kondicionim trenerom Erenom Hangunom. U tim trenucima Bitadze, Šengelija i Sinadze su napali Furkana i Erena zajedno sa pripadnikom obezbeđenja. Tuča je eskalirala pošto je Eren pokušao da odbrani Furkana od četiri osobe -  naveo je on.

Turska je zapretila istupanjem sa EP ako im ne budu dostavljeni snimci incidenta sa sigurnosnih kamera, to je poručio potpresednik Košarkaškog saveza Turske Omar Onan je imao i šta da kaže.

- Ukoliko snimci sa sigurnosnih kamera ne budu pokazani mi ćemo da napustimo ovaj turnir - izjavio je Onan.

- Dok je Korkmaz išao do svlačionica sa našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno sa isključenim igračem (Dudom Sanadzeom) i policijom. Ne bi smeo da bude napadnut igrač koji ide u svlačionicu -  rekao je Onan i nastavio:

Po završetku meča 30 policajaca nas je guralo da se bijemo. Ušli smo u tuču sa gruzijskom policijom. Pozivam FIBA da reaguje i ovo sam sve rekao zvaničnicima FIBA. Nemojte da se niko zavarava da smo mi glupi. Oni će nam doneti sve snimke iz tog hodnika i nećemo propustiti ni minut.

Bonus video