Autor: Informer.rs

05.09.2022.

17:08

Foto: printscreen

Sport

POTRESNA ISPOVEST KORKMAZA! Turke napao bivši igrač BORCA sa OBEZBEĐENJEM! HOROR scene u Tbilisiju!

Četvrti dan na Evropskom prvenstvu obeležio je veliki broj iznenađenja, ali je sve palo u senku nakon skandala na meču Gruzije i Turske. Na parketu je kuvalo tokom meča. Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su se "zakačili", dobili isključenja. U drugom produžetku pomračenje je doživeo i selektor Turaka Ergin Ataman, pa je i on morao u svlačionicu. 

Ipak, čitav skandal se uglavnom završi posle meča, ali ne i u Tbilisiju. Turski mediji preneli su vesti da je njihova reprezentacija fizički napadnuta, da je u sukobu učestvovala i policija Gruzije. Pretili su Turci i istupanjem sa Evrobasketa, ali je Ergin Ataman odbacio mogućnost da ekipa ode sa prvenstva Starog kontinenta. 

Turci su bili izuzetno ljuti zbog toga što su ih napali reprezentativci Gruzije, selekcije koja je i domaćin jedne od grupa, a svoje svedočenje izneo je i Furkan Korkmaz. NBA as je označio Dudu Sanadzea kao glavnog krivca za čitav skandal. 

- Prvo je počeo da me vređa, ja nisam bilo ko da bi me on vređao. Reagovao sam kao čovek, samo sam pokazao reakciju. Nije bilo nikakvih bezbednosnih mera kada sam išao u svlačionicu. Kada smo išli ka svlačionici, trojica njihovih igrača, među kojima i Sanadze, zajedno sa dvojicom momaka iz obezbeđenja potrčali su ka nama. Pet ljudi nas je napalo, mi smo se samo branili - rekao je Korkmaz.

Duda Sanadze je prethodne dve sezone nosio dres Borca iz Čačka. Na svu sreću, danas nema mečeva u grupi koja se igra u Tbilisiju, takmičenje se nastavlja u utorak, a kakva će situacija biti na tribinama ostaje nam da vidimo!