Autor: Informer.rs

06.09.2022.

16:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

DRAMA U GRUPI B EVROBASKETA! Francuzi sprečili BLAMAŽU protiv Bosne i "ZAKUVALI" situaciju!

Uspela je selekcija Bosne i Hercegovine da napravi veliko iznenađenje protiv Slovenije i savlada prvaka Evrope u trećem kolu grupne faze na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta. Dalo je to veliko samopouzdanje izabranicima Adisa Bećiragića, a na krilima tog trijumfa uspeli su da pošteno namuče Francusku. Ipak, Zmajevi nisu imali snage za kompletno čudo u Kelnu, budući da su u triler završnici Trikolori bili "mirniji" - 76:65.

Bilo je jasno od starta prvenstva da Francuzi nisu na svom prepoznatljivom nivou. Lagani poraz od Nemačke otvorio je brojna pitanja, a današnja bleda partija protiv Bosne i Hercegovine samo potvrđuje tvrdnju da ekipa Vensana Kolea nije na potrebnom nivou za ovogodišnji Evrobasket, makar u grupnoj fazi. 

Ponovo Rudi Gober nije bio na svom nivou, iako je na terenu poveo gotovo 25 minuta. NBA zvezda je meč završila sa 11 poena i 10 skokova. Slična situacija je i sa Evanom Furnijeom koji je pogodio svega dve trojke iz osam pokušaja, ali se u periodu loše igre Trikolora "probudio" Geršon Jabusele i sa 15 poena vodio Francuze do trijumfa. 

Informer

Imali su Bosanci svoje šanse u finišu, ali je meč prelomila velika greška Jusufa Nurkića na tri minuta do kraja. Centar Portlanda je izgubio loptu na sredini terena, Jabusele je u kontri lagano zakucao i doneo Francuskoj pet poena prednosti. Ispostaviće se - nenadoknadivih za Bosnu i Hercegovinu. 

Ponovo je izuzetan bio Miralem Halilović sa 14 poena i pet skokova, Nurkić je dodao 14 koševa uz deset skokova, a Džon Roberson je ubacio 13. Nešto slabiji anas je bio Džanan Musa koji je stao na 14 poena. Nasuprotot tome, pored pomenutog Furnijea sa 14 poena i Jabuselea sa 15, istakao se Toma Ertel sa tri trojke i 14 koševa. 

U poslednjem kolu Bosna i Hercegovina će igrati protiv Litvanije, dok će Francuzi ukrstiti koplja sa Slovenijom. Nema sumnje da nas do kraja grupne faze u Kelnu očekuje prava drama budući da je Nemačka jedini sigurna putnik u narednu fazu takmičenja sa tri pobede u prva tri kola.