Autor: Informer.rs

07.09.2022.

06:38

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

OZBILJNA PANIKA U HRVATSKOJ, UVUKAO SE STRAH... "Sad nam preti Srbija, kako izbeći Orlove"

Srbija u poslednjem kolu igra sa Poljskom i trebalo bi Orlovi da upišu trijumf i potvrde prvo mesto u D grupi.

To bi značilo da u nokaut fazi igraju sa četvrtom selekcijom iz grupe D. A to će biti upravo Hrvatska ukoliko u 5. kolu ne dobiju Ukrajinu.

- Hrvatska bi trebalo da izbegne četvrto mesto kako ne bi igrala protiv Srbije, favorita na Eurobasketu - piše "Index", te navodi kako mogu da izbegnu Srbe.

- Grupa C u kojoj je Hrvatska, urkšta se sa grupom D, u kojoj su Srbija, Poljska, Finska, Izrael, Češka i Holandija. Srbija će biti prva, tako da bi trebalo Hrvatska da izbegne četvrto mesto kako ne bi igrala protiv favorita Eurobasketa u osmini finala. To može ako u poslednjem kolu pobedi Ukrajin  - pišu Hrvati.

"Jutarnji list" navodi da je Hrvatska izgubila u drami i naslov "Sad nam preti Srbija", što ističe i portal "24sata". 

Hrvati meč sa Ukrajinom igraju u četvrtak od 14.15 časova i u slučaju eventualne pobede od devet ili više koševa razlike mogu i do drugog mesta. Ako ne pobede onda idu na Orlove. Nije ni čudo što drame u komšiluku, Srbija je do sada zabeležila sva četiri trijumfa u grupi, poslednju protiv Izraela, i uz Grčku smo jedini maksimalni do sada.

- Nemojte previše da se pravimo važni. To što verujete u nas daje nam posebnu energiju. Samo nemojte da očekujete da svaku dobijamo 20 razlike. Budimo smireni i radimo posao, hajde da ne budemo navijači. Pogledajte šta se dešava u drugim grupama, favoriti gube utakmice. Zašto je tako, treba da pitate njih. Mi smo tu gde smo pred poslednje kolo - jasan je bio selektor Pešić posle četvrte pobede u grupi i spušta loptu da ne poleet igrači a ni navijači.

Bonus video