Autor: Informer.rs

08.09.2022.

22:59

Foto: Starsportphoto©a

Sport

VERUJEMO U NAS I NAŠU IGRU! Gudurić ZAGRMEO nakon nove POBEDE Orlova!

Orlovi grupnu fazu Evrobasketa završavaju sa maksimalnim skorom i pet pobeda iz isto toliko utakmica. Selekcija Svetislava Pešića večeras je deklasirala Poljsku u borbi za prvo mesto, a na oproštaju od Praga reprezentativac Srbije Marko Gudurić iskoristio je priliku da se zahvali navijačima koji su podržavali Orlove tokom svih pet mečeva. 

- Hvala našim ljudima koji su došli da nas podrže. Nadam se da će biti u Berlinu u što većem broju. Raduje me povratak Milutinova i Vanje. Odigrali smo jako u odbranu, odatle su došli poeni u tranziciji, to je model kako treba da idemo dalje - rekao je Marko Gudurić. 

Srbija je samlela svakog rivala u grupnoj fazi Evrobasketa, a Gudurić ističe da će sve to uticati na nastavak takmičenja zbog samopouzdanja. 

- Ekipe protiv kojih smo igrali su nezgodne, treba da nastavimo dalje, gledamo nas. Imamo kvalitet da igramo sa svima, raduje me povratak igrača. Ima nas više u rotaciji, moći ćemo da budemo agresivniji, idemo dalje i da se spremimo za Italiju - dodao je šuter Srbije. 

Informer

Orlovi će u narednoj fazi Evrobasketa, odnosno u osmini finala igrati protiv selekcije Italije. Reprezentacija Srbije i Azuri su igrali tokom leta u Hamrugru, a naša selekcija je tada slavila u neizvesnoj završnici. 

- Sjajna ekipa i sjajan trener. Pokazali su da mogu da igraju čvrsto, prvo poluvreme u Hamburgu. Znamo šta da očekujemo, prvo da se odmorimo i da se spremimo. Verujemo u nas, verujemo u našu igru i u pobede - podvukao je Marko Gudurić.