Autor: Informer.rs

08.09.2022.

23:26

Foto: informer.rs

Sport

POSLE INDIJANAPOLISA SAM HTEO U PENZIJU, ALI ETO... Pešić se PRISETIO poslednjeg ZLATA, A NJEGOVA SRBIJA GRABI KA NOVOM! (VIDEO)

Naša selekcija je osvojila prvo mesto u grupi sa pet pobeda i u nedelju će u osmini finala igrati protiv Italije, koja je osvojila četvrto mesto u grupi C. Orlovi su u direktnom okršaju za prvo mesto izašli na kraj sa Poljskom, a selektor Srbije Svetislav Pešić ističe da je zalaganje i energija ključ naše pobede. 

- Dve najvažnije stvari su energija i zalaganje. Čestitam mojim igračima, imali smo ogromnu energiju od samog starta, koncentracija na visokom nivou, posebno u odbrani. Kada pravimo dobre odluke u odbrani sve ide lakše u tranziciji i napadu. To je razlog što smo na poluvremenu imali 70 odsto uspešnosti šuta. Nikola Milutinov je ponovo sa nama, potrebno mu je vreme, ali je pokazao da sa velikim zalaganjem može sve - kratko je na engleskom rekao Svetislav Pešić. 

Dotakao se selektor Srbije nakon toga i partiji Nikole Milutinova koji se nakon virusa vratio u tim, odigrao važnu ulogu i meč završio sa 16 postignutih poena. 

- Odigrao je gotovo 20 minuta večeras, pokazao je da je motivisan i koncentrisan. Nadam se da ćemo u ova dva dana i njega i Vanju Marinkovića vratiti u ritam. Utakmica protiv Italije će biti zahtevna, biće potrebno da zadržimo fokus i odbranu koju smo večeras igrali. Onda je svima teško, a za nas lakše da pronalazimo dobra rešenja - dodao je selektor Srbije.

Na današnji dan Svetislav Pešić je sa selekcijom Jugoslavije pre 20 godina osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Selektor ističe da je tada razmišljao o penziji, ali da još uvek radi posao koji voli. 

- Verovatno se ne bih ni setio, ali to je jedan od događaja koji me je motivisao da nastavim. Rekao sam kada smo dobili zlatnu medalju tada, a tada su Nemci bili sa leve strane. Tamo je bilo deset mojih igrača, među njima i moj sin Marko sa bronzom. Pitao sam se tada šta ja još hoću u životu da uradim. Bio je to fantastičan osećaj, zvao me tada brat i rekao mi da idem u penziju, ali eto još nisam - podvukao je Svetislav Pešić.