Autor: Informer.rs

13.09.2022.

09:31

Foto: Starsportphoto

Sport

U SIDNEJ PREKO ISTANBULA! Marina Maljković: Zbog ovih igračica sam rešila da nemam svoje leto!

Predstavnicima medija obratila se selektorka Marina Maljković.

- Znate da smo mi u februaru u ovoj hali (dvorani Ranko Žeravica) obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, što je ogroman uspeh za ovu decu. Ostvarili smo jedan veliki cilj posle smene generacija - rekla je Marina Maljković i pričala o problemima sa kojima se suočavala.

- Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju. Kao što znate, tri meseca smo radile naporno. Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da beležimo dobre rezultate - istakla je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Informer

 

Na put u Istanbul je krenulo 15 igračica. U Turskoj, naš nacionalni tim će odigrati utakmice protiv Bešiktaša i Emlaka.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko. Prvenstvo počinje 22. septembra.

Bonus video