Autor: Informer.rs

13.09.2022.

10:59

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

LEGENDA GRMI POSLE DEBAKLA! Jokić na klupi, a sevaju trojke! Objasnite ljudsku sramotu prema Teodosiću!

Pored toga što Miroslav Berić smatra da je Srbiji nedostajao klasičan šuter poput Danila Anđušića, kao i da Nikola Kalinić i Vladimir Lučić ne mogu u isto vreme da budu na parketu, pita se gde je Nikola Jokić bio tokom poslednje četvrtine kada su nas Italijani gazili.

- Jokić je navikao da u sistemu NBA, sve zvezde, igraju između i po 46-47 minuta.  Svesni smo bili da je veliki pad kad izađe Jokić, to je očigledno. Videlo se protiv Italije, kada Jokić izađe šta nastupa. Nisu smeli Jokić i Vasa u isto vreme budu van parketa. Jokić je bio na klupi za rezerve u trenutku kada sevaju tri trojke zaredom. Ali isto tako postoji i tajmaut. Ali sad možemo da pričamo. On u ovakvim utakmicama mora, ali mislim da i može. Videlo se da je toliko spreman da je mogao da igra koliko god hoće. Ali sada posle poraza ispada da svi sve znamo. Kad bi tako bilo, sad bi i Kari rekao ti igraš 40 minuta i ne izlaziš - rekao je Miroslav Berić u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom".

Gde je Jokić

Jokić je bio na klupi za rezerve u trenutku kada sevaju tri trojke zaredom,
Miroslav Berić

Osvrno se i na Miloša Teodosića za koga je selektor Svetislav Pešić rekao da trenutno ne može da pomogne reprezentaciji sa klupe i da postoje bolja rešenja za njega.

- Voleo bih da čujem objašnjenje šta je bilo vezano za Tea. Na onoj konferenciji je sve bilo nemušto, nikome nije jasno. 

Informer

Miloš Teodosić

Berić ne veruje da Teo ne bi prihvatio da bude rezerva Vasilija Miciću na mestu plejmejkera.

- Da li bi Teo prihvatio, zašto ne bi? Sa ljudske strane je bila sramota, da se opraštamo od igrača ekstra klase, kapitena, tako što on ispada u prvom krugu. To bi bilo kao da je Željko 1998. rekao Saši Đorđeviću. Kapiten, najstariji, najiskusniji, to je taj ekvivalent.

Priča se i da je problem sa Teodosićem izbio zbog jednog od FIBA "prozora", što nije razjašnjeno do kraja.

- Šta sad, da ga pita neko hoćeš da igraš prozore? Da li su to priče, da nije došao na ove prozore, spominje se da je bio neki mejl... Ne volim nagađanja. Voleo bih da se kaže, ili da je napravio nešto na pripremama, da se zna. Selektor je taj koji odgovara za rezultat i izbor igrača...

Bonus video